0216612617609382222590

فرایند چاپ دیجیتال

فهرست مطالب

قدمت چاپ دیجیتال به نسبت چاپ های دیگر کوتاه تر هست و گوتنبرگ بازرگان آلمانی رو به عنوان مخترع چاپ دیجیتال می شناسند. اولین چاپخانه های دیجیتالی در اوایل دهه ۱۹۹۰ وارد بازار شدند.  اولین چاپ دیجیتال رنگی در جهان نیز در سال ۱۹۹۳ به نام “مجله ایندیگو” ثبت شد. بازار چاپ دیجیتال بعد از اولین چاپ آن ،همچنان به طور گسترده ایی در حال رشد است .

ما در این محتوا از چاپ نوین قصد داریم فرآیند چاپ دیجیتال رو توضیح دهیم.

فرآیند چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال، تازه ترین روش برای تبدیل تصاویر دیجیتال به محصولات چاپی است. این روش جایگزینی برای روش های سنتی مانند لیتوگرافی، فلکسوگرافی، گراور و نامه نویسی و …. است.

 

فرآیند چاپ دیجیتال تفاوت اصلی اش با روش های سنتی استفاده نکردن از پلیتهای چاپ است؛ در نتیجه فرآیند چاپ دیجیتال به دلیل حذف مراحل پیش از چاپ سریع تر و ارزان تر است. چاپگرهای جوهرافشان و لیزری

پرکاربردترین ماشین ها و چاپگرهای دیجیتالی محسوب می شوند. این چاپگرها پیگمنت یا تونر را بر روی زمینه های متنوعی از جمله:

  • کاغذ
  • کاغذ عکاسی
  • بوم
  • چوب
  • فوم
  • شیشه

می نشانند. در بیشتر فرآیندهای چاپ دیجیتال برخلاف روش های سنتی، جوهر در داخل کاغذ نفوذ نمی کنند و فقط یک لایه ی نازک روی سطح تشکیل می دهند. در واقع می توان گفت که اطلاعات مربوط به چاپ  از طریق رایانه به چاپگر منتقل می شود، که یک تصویر شطرنجی را به چاپگر منتقل می کند.

انواع روش های چاپ دیجیتال

همانطور که بیان شد چاپ دیجیتال بر اساس عکس های دیجیتالی است که قصد داریم مستقیماً از ابزارهای دیجیتال برروی اشیاء مختلف چاپ کنیم. این روش برای چاپ با تیراژ کم مورد استفاده قرار می گیرد و هزینه بالاتر و کیفیت بهتری دارد. برای اینکه مخاطب بتواند بر اساس نیازش نوع چاپ دیجیتال را انتخاب کند در ادامه انواع روش های چاپ دیجیتال را بررسی می کنیم.

 روش چاپ جوهرافشان

روش چاپ جوهرافشان باکیفیت ترین روش چاپ دیجیتال محسوب می شود. ماشن آلات آن شامل پرینترهای رومیزی تا ابعاد عریض ۵ متر را شامل می شوند. مهم ترین فن آوری های چاپ دیجیتال جوهرافشان ،سیستم های پیوسته و سیستم های جوهرافشان با پاشش مرکب بر اساس تقاضا  است.

مزایا

  • قابل تهیه برای منازل و مراکز چاپ به دلیل مقرون به صرفه بودن ،امکان چاپ سریع و راحت، قابلیت چاپ انواع رسانه ها

معایب

  • به دلیل استفاده زیاد از چاپگرهای جوهرافشان در مصارف خانگی چاپ در ابعاد به خصوصی (محدودی)انجام می شود و برای چاپ در ابعاد بزرگتر باید به مراکز تجاری مراجعه شود.
  • ازاین روش در تیراژهای بالا نمی توان استفاده کرد.
چاپ
چاپ

 روش چاپ حرارتی (Thermal) یا سابلیمیشن

روش چاپ حرارتی برای چاپ روی اشیاء مانند کاغذ حساس به حرارت ،تیشرت، لیوان، سرامیک و…. مناسباست. در این روش چاپگر با استفاده از حرارت طرح مورد نظر را بر روی کاغذ می اندازد.

چاپ حرارتی
چاپ حرارتی

مزایا

روش چاپ حرارتی نتیجه ای مانند روش چاپ سنتی را دارد. و بعضی از چاپگرهای آن ها قابل حمل هستند و عکاس ها می توانند همراه خود داشته باشند که یک مزیت محسوب می شود.

معایب

برای چاپ در ابعاد بزرگ باید از دستگاه های بزرگ چاپ سابلیمیشن استفاده کرد. کیفیت چاپ رنگی در این نوع چاپگرها بالاست اما کیفیت چاپ سیاه و سفید متفاوت است که دلیل عمده ی آن نبود پنل سیاه و سفید در بیشتر این نوع چاپگرها است.

 روش چاپ الکتروگرافی

در این روش از دو نوع مرکب جامد پودری (تونری) و مرکب مایع (دیجیتال مرکبی) استفاده می شود.

روش جامد پودری (تونری)

در روش جامد پودری تصاویر به وسیله ی مرکب های پودری، ایجاد می شوند و بسیار با کیفیت هستند. این روش به دلیل استفاده از مرکب های رنگی، برای کارهای پرتیراژ کاربرد مناسبی دارد و از کارآمدترین سیستم های چاپ دیجیتال در ابعاد متوسط محسوب می شود.

روش مرکب مایع (دیجیتال مرکبی)

در این روش به جای پودر رنگ (تونر) از مرکب های رنگی استفاده می شود. این روش چاپ بسیار با کیفیت اما به دلیل گران بودن دستگاه و پیچیدگی های مخصوص خود از اقبال کمتری بین عموم به نسبت روش تونری برخوردار است.

 روش چاپ لیزری

در این روش چاپ یک دستگاه لیزر وجود دارد که حرارت را به صورت نقطه ای و متمرکز بر روی یک نقطه ایجاد کرده و باعث تغییر رنگ در آن نقطه می شود. این روش بسیار سریع است و پرهزینه است و در صنایع و تولیدی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

 روش دیجیتال نوری یا پرتوی

در این روش که از کاغذهای ویژه و حساس به نور استفاده می شود تصویر مورد نظر از طریق تابش شعاع های نوری بر روی این کاغذها تابیده می شود. این دستگاه ها در لابراتورهای عکاسی کاربرد فراوان داشته و کیفیت چاپی خوبی هم دارند. یکی از مشکلات این روش چاپ دیجیتال دو مرحله ای بودن آن است.

 روش چاپ تصعید رنگ

در دستگاههای به روش چاپ تصعید رنگ رنگ از روی نوارهای سلفون بخار شده و بر روی کاغذ ثبت می شود. در لابراتوارهای عکاسی این روش متداول است. قیمت این دستگاه ها ارزان اما قیمت تمام شده در این روش چاپ پرهزینه است.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *